Cozonac de casă rețeta simplă care nu dă greș

Ingrediente:

     -1 kg făină

     -500 ml lapte

     -6 ouă + 1 gălbenuș pt uns

     -150 ml ulei

     -300 g zahăr

     -2 plicuri de drojdie uscată

     -esență rom vanilie portocală lămâie după gust

     -300 g nuca

     -2 linguri cacao

Se încălzesc 500 ml lapte si se adaugă 300 gr. zahăr + esență rom /portocale si/sau vanilie.

Se separă 6 ouă; peste gălbenușuri se pune pe un vârf de cuțit de sare. Se cern 800 gr. făină in care se adaugă o linguriță sare, două pliculețe drojdie uscată și se amestecă turnând în continuare laptele cald. se adaugă si se frământă în continuare cu 150 ml ulei + cele șase gălbenușuri puțin bătute. Aluatul obținut se răstoarnă peste 200 gr. făină și se frământă ușor pana se încorporează toată faina.

Se pune aluatul la crescut o oră într-un castron uns cu ulei și acoperit cu un prosop sau folie alimentară.

După o oră se mai frământă de două ori și se mai lasă la crescut 15 minute.

Albușurile se bat spuma cu un vârf de sare + 2 linguri zahăr. Aici se adaugă 300 g nucă două linguri cacao esență de rom și se amestecă bine Se dă drumul la cuptor la 200 ° pentru preîncălzire. Se împarte aluatul în două apoi iarăși în două se umplu cu cremă cu nuci și se împletesc apoi se pun în tavă. În tavă se lasă 15 minute timp în care se ung cu gălbenuș opțional se presară zahăr peste. Se coc la foc mic 160 165 ° circa o oră.

POFTĂ BUNĂ

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți